XVI. ORSZÁGOS MAKETTVERSENY SZOLNOK

Meghívó

A MH 86. Szolnok Helikopter Ezred,
A Szolnoki Makettezők Baráti Köre és
a Magyar Repüléstörténeti Múzeum Közhasznú Alapítvány

2006. március 18-19-én
rendezi meg a

XVI. Országos Makett kiállítást és versenyt,

melyre szeretettel várunk minden makettezőt és érdeklődőt.

A versenyt az MH 86. Szolnok Helikopter Ezred repülőtéri Művelődési Otthonában tartjuk.
Cím: 5008 Szolnok, Szandaszőlős, Killián u.1. (ahol tavaly)

A reptér pontos helye Szolnokon belül.
A reptér megközelítése.
Ugyanez egy másik térképen

A rendezvény kiemelt támogatója a verseny fő díjaként egy németországi repülőnapra szóló utazást ajánl fel a zsűri által kiválasztott legszebb makettnek.

Minden leendő nyertesnek regisztrálnia kell magát az utazási iroda standjánál

Versenyszabályok: Minden makett mellé dokumentáció leadását kérjük! (minimum: az összeállítási rajz, ha a makett a rajz szerint készült el, amennyiben változtatás történt, fénymásolat formájában minden dokumentációt kérünk mellékelni)
Az eredményhirdetés előtt 2 órával megtekinthetőek lesznek a kategóriák helyezettjeinek névsora, ez idő alatt lehet a zsűrinek reklamációkat benyújtani. Az óvás díja 1000,-Ft. (Ha az óvást a zsűri jogosnak találja, az óvás díja visszajár)
A különdíjakban felajánlott utazások közül egy makett csak egy utazást nyerhet.
A zsűrizés mester kategóriában szigorított pontozással, hobbi kategóriábab könnyített pontozásos formában fog történni.
Makettek besorolása: azok a makettezők akik a 2005-ös évben a Szolnoki vagy a Mosonmagyaróvári versenyen az adott szekcióban az első három hely valamelyikén végzett, vagy az adott szekcióban mesterleveles, csak a mester kategóriában indulhat! Azt a versenyzőt akinek eredményei alapján a mester kategóriában kell indulnia, de a hobbi kategóriába nevezi be a munkáját, kizárja a zsűri. (Pl: aki Mosonmagyaróváron valamelyik repülős kategóriában helyezést ért el az csak a repülős mesterkategóriában indulhat, de ha most harcjárművel szeretne versenyezni és abból még nem szerzett dobogós helyezést, akkor az indulhat a harcjárműves hobbi kategóriában). A 2004-es és 2005-ös évben nem kerültek kiosztásra a maesterlevelek, bár sok igéretes munka készült. Minden olyan makettet várunk, amely szeretne indulni a mester szint eléréséért. Ezeket a kitteket a szekció mester kategóriájában kell nevezni, ha a makett már szerepelt a szolnoki versenyen, akkor a nevezésen jelezni kell, mert a kategóriában nem versenyezhet, csak lepontozza a zsűri, és ha a 90 pontot eléri, megkapja a mesterlevelet. A ReBeKa (Repülés Baráti Köre) vándorkupáját a repülős mester kategória aranyérmes makettjei közül a legmagasabb pontszámot elért makett készítője kapja. Azok a makettek, amelyek már szerepelteka szonlnoki makettversenyen és most mesterlevélre pályáznak, nem indulhatnak a serleg nmegnyeréséért.

Nevezés:
2006. március 18-án 08:00-tól 12:30-ig.
A nevezés ingyenes
A makettek regisztálása számítógépes rendszerben történik, minden nevező bediktálja a szükséges adatokat, majd igazolást kap a nevezésről. Ez a lap sorsjegy is egyben, mellyel egy szerencsés versenyző sétarepülést nyerhet.

Díjazás: Minden kategóriában a makettek pontszámai alapján elérik az adott érem megszerzésének ponthatárát, megkapják a díjat. Nem rangsorolás lesz, ezért egy kategórián belül több arany, ezüst vagy bronzérem is kiosztásra kerülhet. Az érmek mellé oklevelet is kap minden nyertes.

Megnyitó:
Zsűrizés:
Eredményhidetés:
Kiállítás bontása:
2006. március 18. 1130
2006. március 18. 1300
2006. március 19. 1200
2006. március 19. 1330

Az eredményhirdetés előtt makett visszaadás nem lehetséges! A kiállítás bontása után, a makettek visszaadásánál egyszerre maximum 10 makettező veheti vissza versenymunkáit. Minden versenyzőtől türelmet kérünk ehhez az időigényes folyamathoz, de szeretnénk elkerülni a makettek elcserélését, eltűnését.

Szállás:
A szállással kapcsolatban február elejétől lehet érdeklődni, kizárólag Deák Zsoltnál a 06-30/412-33-98 -as számon.

Étkezési lehetőségek: Minden versenyzőt vendégül látunk egy szombati ebédre. A verseny színhelyén egész nap büfé és étterem üzemel.

Programok: A Repülőgéstörténeti Emlékkiálítás és Dr. Toperczer István fotókiállítása a rendezvény ideje alatt folyamatosan megtekinthető lesz.


Március 18-án 17.00-tól igény szerint a szervezők segítségével lehetőség lesz a makettek fotózására.
A verseny ideje alatt folyamatos börzét biztosítunk, melyre várjuk kereskedők és árusok jelentkezését.
Azok az érdeklődők, akik a versenyen nem indulnak, de meglátogatják rendezvényünket, belépőjegyükkel sétarepülést nyerhetnek.
A belépő díja: felnőtt: 200,-Ft; gyermek: 100,-Ft

A verseny helyszínére ingyenes buszjárat indul Budapestről a Forgó Travel törzsutasai, és a versenyzők részére. Érdeklődni, és jelentkezni a Forgó Travel 06-1/297-5313 telefonszámán lehet. A Forgó Travel az utasai számára nem biztosít szállást. A szállásigényeket Deák Zsoltnál (06-30/412-33-98) lehet jelezni.

További információ:
Magó Károly
Bihari Gyula
Sziráki Szabolcs
Varczag György
06-20/935-59-64; zubo@freemail.hu
06-30/553-13-24
06-70/297-04-91
06-30/533-01-24

Vissza