Sci-Fi
Demir Ali:   Római Légiós téli ruhában

Üdv mindenkinek, ismét figurázunk kicsit!

Új sorozatot indítunk az útjára, amelynek az lenne a célja, hogy nyers figurákat mutassunk be néhány fotó, meg némi szöveg segítségével! Ebből tájékoztatást kaphattok a figurákról megvásárlásuk előtt és kedvetekre nézegethetitek majdani kedvenceiteket!:) Vágjunk is bele hát!

Első alkalommal egy 54mm-es figurát mutatok be nektek, hivatalos neve: római légiós téli ruhában. A készlet tartalmazza a figura darabjait, alája egy kis darab placcot, valamint egy korhadt fatörzset fehérfémből. A figura kidolgozása jónak mondható, bár néhol kissé kontúrtalan, de lehet hogy ez csak az elhasználódott öntőformának tudható be. Sisakos feje viszont kiváló minőségű,a légiós alá szánt földdarab a fatörzzsel együtt nemkülönben. Összeállítása nem igényel különösebb szaktudást, festése annál inkább:)) Szállítás közben vitézünk kardja letörhet a jobb kezéről, de semmi gond: a megoldás egy csepp pillanatragasztó! Pajzsát egy jelentős méretű öntőcsonk végén találhatjuk, ezeket már nagyobb körültekintéssel válasszuk szét, ugyanis a pajzs a durva beavatkozás (értsd: öntési csonkról való letörés) miatt könnyen végzetesen megsérülhet. Gondolom senki nem akar magának plusz munkát, ezért javaslom vagy a csiszolópapíron vagy csiszológépen való óvatos sorjaeltávolítást, de ha valaki elég ügyes akkor flex segítségével is megteheti ugyanezt:) Természetesen csak a nagyja sorja levételét végezzük géppel, a maradékot tűreszelővel és finom csiszolópapír segítségével távolítsuk el. Festéséhez tanulmányozzuk át az idevágó szairodalmat, szerintem ez nem okozhat túl nagy nehézséget. Néhány hasznos tipp:

1., Meglátásom szerint a jobb lábfej kicsit elnagyolt és akik nem éreznek kedvet a láb újrafaragásához (én sem), azoknak ajánlom, hogy rejtsék el hótakaró alá a lábfejet és környékét. Tekintve, hogy téli öltözetű rómairól van szó és ennél fogva a környező tájat is hó borítja, ez nem hiszem hogy gondot jelentene:))

2., A nagy római pajzsra télen (és rosszabb esős időben) ráhúztak egy védőtakarót, amivel az időjárás viszontagságai ellen igyekeztek megóvni a katonák felszerelésük eme nagyon is jellemző darabját. Ezt sajnos nekünk kell elkészítenünk házilag, ugyanis a kithez csak szimpla pafzsot kapunk. Ehhez javaslom a papírzsebkendő használatát, amit megfelelően felrakva és lefestve eléggé élethű vászontakarót kaphatunk.

Végezetül íme néhány kép a figuráról és egy esetleges festésről:

Esetleges kérdéseitekkel forduljatok hozzám bizalommal a köv. emilcímen: demi@tiszanet.hu

Demir Ali