Sci-Fi
Landser:   Waffen-SS MG 42 Gunner

Waffen-SS MG 42 Gunner
Dragon/Kirin, 1:9 (200 mm)

A makett műgyanta, mely minden részletében tökéletesen kidolgozott. Egy német Waffen-SS golyószórós 1943-ból, Harkov környékéről, téli felszerelésben. Rengeteg öntőkeret-nyomot kellett eltávolítani, rengeteg faragással és csiszolással. Miután az alkatrészek letisztultak, az elemeket összeragasztottam, majd a hézagokat tömítettem. (Rengeteg hézagtömítésre volt szükség.) Az egyenruha színével kapcsolatban eredeti dokumentumok alapján sikerült megtalálnom a legmegfelelőbbet. A kiegészítők hagyományos német színezetet kaptak. A sisakon a télies környezet megjelenítése érdekében kopott fehér álcaszínt alkalmaztam.

Az egyenruha kidolgozásával kapcsolatban nem kívánok tanácsokkal szolgálni, inkább az arc megjelenítését részletezném. Először a szem fehér területét, majd egy sötétbarna árnyalattal a pupillát festettem meg. Ezután következett az arcszín kialakítása. A mélyebb ráncok kiemelése végett nagyon kevés barnás-feketét kevertem a bőrszínhez, mellyel bevontam az arc egész területét, különösen odafigyelve a szem környékére. Miután ez a réteg megszáradt, egy világos bőrszín-tónussal szárazecseteltem az arcot. A mélyebb területek ezáltal megmaradtak sötétesebb árnyalatban, így kapva teljesen élethű megjelenést. Az elgyötört arckifejezés ábrázolása végett - az előző figurámhoz hasonlóan - itt is borostásra készítettem az arcot, mely az alábbiak alapján készül:
Nagyon kevés feketével kevertem az arc alapszínét, hogy szinte szürkés árnyalathoz jussak, ezzel szárazecseteltem erősen, majd ezt követően alapszínnel finoman.

A dioráma a frontvonal egy részlete, a háttérben egy szakadt szögesdrótkerítés maradványaival, oszlop gyanánt egy faágat helyeztem el, a drótkerítés általam készített drótsodrony. Az alapja gipsz, melyhez még híg állapotban barna színezőpasztát kevertem, hogy a földréteg alatt ne látszódhassanak fehér gipszfoltok. Az egész alapot tapétaragasztóval átkentem, majd erre morzsoltam száraz földet. Ezt háromszor megismételve alakult ki a végleges forma. Az elszáradt fűcsomókat valódi fű gyökereiből készítettem, megszárítottam, majd elhelyeztem őket az alapon.

A makettről további képek a landser.atw.hu oldalon találhatók.
Landser