/ Fórumok /

Repülőnapok

Minden ami repülőnap... :D
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65.
Joci.kun 538926 2013. augusztus 4. 10:56
Válasz erre
Sziasztok !

Én is tegnap voltam családilag. Szintén Zöld parkolós történet. Már érkezéskor volt egy kis dugó egy koccanás miatt, de aztán viszonylag gyorsan bejutottunk a reptérre.Még láttam a MIG-15öt repülni. :)
Azt nem értem, hogy a buszok miért nem fordulhattak be a reptérre és miért nem indulhattak onnan ? Kisebb lett volna a felfordulás.
A repnappal kapcsolatban megfogalmazott negatív véleményekkel egyet kell, hogy értsek. De ott voltunk, jó volt (és egyáltalán VOLT ! ) ez a lényeg.
Az oroszok 50%-os teljesítménye után mi is kidúródtunk az zöld kapun.
Hallottam, amint egy rendőr cb-zik : -gyertek ide, mert hatalmas káosz van. A motoros rendőrök lenyomták a 44es forgalmát az út szélére és forgatták a buszokat.
-Gondolom, annak a picike veszteglésnek nem örült az átlag-utazó-
A parkolóban is tényleg sötétedett, meg por is volt, de ez ilyen...

Sajnos, a bevétel-orientált civil rendezés ismét alul tudta múlni magát. Ők nem néztek előzetesen időjárás jelentést? Még a régebbi,kevésbé meleg eseményeken is a víz -hiány volt a legkellemetlenebb.
Nem igaz, hogy ha VENNI szeretnék valamit, vagy nincs, vagy másfél órát kell érte sorba állnom.

De legközelebb is ott leszünk.
hatvanilaci 538925 2013. augusztus 4. 10:39
Válasz erre
A tegnapi repülőnapot.
A kapunál való bejutás az a lent összefoglaltak szerint zajlott,tehát nagyon gyatra volt.Azelőtt bejutottunk 10 perc leforgása alatt,úgy,hogy a jegy leadásakor kaptunk szalagot és "jó szórakozást" című útravalót.
Bejutáskor feltűnt a kiállított repülőgépek hiányossága,ez vajmi gyanút keltett bennem,ami később be is igazolódott.
A Su-27 volt a fő célpontom,mint később kiderült,pár ezren (szerintem nyugodtan kijelenthetem) gondolták így,ugyanis a repülőgép feljutásánál olyan másfél órát álltam agyerekkel.Egy második nekifutásnál aztán sikerült feljutnunk a gépre 2 ropiért.(a hazafelé vezető út biztos összejött nekik :) )
A hőség rettentő volt,így a Mig-29-re való feljutást már meg sem kockáztattuk,mikor láttam a kígyózó sor végét,hogy hol van.
Ha bár nem éppen a repülőnappal kapcsolatos,de Örültem,hogy láthattam testközelből is egy faros Ikarus buszt is.
A Gripen látványosat alkotott,valamint a semmiből berobbanó Gripen áthúzása a tömeg fölött nagyon nagy meglepetést okozott,de szerintem az olaszok szereplése vitte a pálmát.A legjobban az tetszett,mikor egymás felé repülve különböző irányból amolyan légiharcos háborús képet alkottak.
Negatívumként idetenném egy-két szereplő repülő idejét rövidnek tartottam,valamint hiányoltam a Mig-29 repülőgép és a már megszokott Mi-24 helikoptert.A rendkívül hosszú köztes szünetek némi mérgelődést okoztak,de addig tettünk fiammal egy kört a kiállított repülők között,ahol egy két helire (az ő nagy örömére) fel is sikerült jutnia.
A várva-várt Su-27 begurulása a nap fénypontjának gondoltam,de sajnos csalódnom kellett,hogy a bemutató nem éppen a vártak szerint alakult.Kezdésnek a felszállásnál oly nagyon áhított utánégető hiányát sajnáltam,pedig az aztán okozott volna hangzavart.Az 5 gépből álló kötelék végül 4-re majd csak 1-re csökkent,de azt hiszem az,hogy láttam repülni mégiscsak örömmel töltött el.
Az Orosz Vitézek leszállását követően meglepődve tapasztaltam,hogy a tömeg,mint valami evakuálásra kényszerült emberek,tudatos irányba állva meneteltek a kapu felé.
Ekkor tudatosult bennem,hogy mennyi embert vonzott ez a szép gép!
A napon való leégés,már-már szinte kötelező tartozék a repülőnap részvételekor,így az már fel sem tűnt,csak kellemetlen.
Üdv!
A semmiből berobbanó Gripen áthúzása a tömeg fölött nagyon nagy meglepetést okozott.
lacipapa 538924 2013. augusztus 4. 10:28
Válasz erre
Szervusztok!
Így az első nap után,sokban egyetértek az előttem szólókkal.A "tisztelt" szervezőség,szerintem is elcseszte.A bejutás,nekünk viszonylag gyors volt,még nem volt tömeg az 1-es zöld kapunál,kb.8.30 körül.Nekünk is a vízzel volt problémánk és a kajával.Az előző rep.napokon több sátornál lehetett enni,inni.Látszott,hogy a fizetősebb reklámozóknak biztosítottak több helyet.A program olyan volt amilyen,nem vagyok én sem elégedett,de legalább,végre volt!Na...a kijutás!Az ezelőttiek sem voltak túl jól szervezve.Ahogy írtátok,tömeg,több,mint 1.5 órás ízzadás a buszra várva,aztán 'sivatagi só' a parkolóban.Ez,20 óra után,de még kis alkony fényben,de a kijutás nem volt túl bonyolult a 44-esen B.csaba felé.Remélve,hogy lesz még repülőnap,azért a következőre is beneveznék.Hát-ha jobb lesz!
Üdv,Laci
Bombraider 538923 2013. augusztus 4. 10:22
Válasz erre
Sziasztok!

Hát azt hiszem ez volt az eddigi legkatasztrofálisabb Kecskeméti repnap '98 óta..

Reggel 7:20kor már a piros parkolóban voltunk, ~10perc alatt a buszra is feljutottunk, de az már akkor látszott, hogy ebből gond lesz később... Én nem láttam senkit, aki az embereket irányította volna a sivatagi viharban vagy próbált volna valami rendezett körülményt biztosítani.

3-as kapunál szerencsére gyorsan megkaptuk a karszalagot, de ezt is annak köszönhetjük, hogy relatív korán ott voltunk. Nem érettem, hogy egy előre váltott jeggyel miért kell sorba állni..

A helyszínnel rendben volt, a lajtos kocsikat gondolom próbálták minél sűrűbben tölteni, de ez várható volt, hogy nem fog menni. Minden katona segítőkészek volt, próbálták kihozni a maximumot a repnapból. Az indexen reklámozott 23db gigaméretű párakapú elég erős túlzás, bár kinek mi a nagy..de ismét látszott a "magyarság" megnyílvánulása, páran úgy gondolták, hogy fixen beállnak és onnan nézik a programot.

A repülőprogram szerintem elég búcsúsra sikerült, rengeteg holt idővel és csúszással. A statikus sor egy vicc volt.. Egyéniben szerintem a belga F-16 repülte a legszebbet, kötelékek közül talán a törökök,de a spanyolok is szépet repültek. Az orosz vitézek hatalmas csalódást okoztak, talán 2-3 manőver volt amikor megmutatták mit tudhat a gép. Ezt leszámítva szoros kötelékben, szépen repültek, de azért nem ezt vártam tőlük..

Sajnos az oroszok után egyből elindultunk kifele, ebből adódóan fel is fértünk az első pár busz valamelyikére. Már kezdett lemenni a nap amikor visszaértünk a parkolóba, alig lehetett látni a portól, én tényleg nem tudom, hogy akik később jöttek mit éltek át amíg megtalálták az autójukat..~20 perc alatt már az M5-ösön voltunk, utána laza 2 óra alatt haza is értünk.

Nem tudom milyen visszhangja lesz a rendezvénynek, de rendezvény szervezés oldalról elkönyvelhetnek egy nagy 0-t. A katonák,rendőrök,mentősök tényleg próbáltak mindent megtenni, hogy rendezetten menjenek a dolgok, de szerintem így ez lehetetlen volt.
A földi programok rendben voltak, de azokra idáig sem volt semmi panasz. A légi programokat már leírtam, talán még annyi, hogy felesleges szerintem ennyi köteléket idehívni egy kategóriából, mert majdnem csak ugyan azt tudják repülni (természetesen ez nem a kötelékek hibája). Az egyéni katonai program nagyon kevés volt, polgáriban Besenyei és Nádas is szépet repült, bár az utóbbi speekerjét inkább nem kommentálom..Szumma szummárum nagy kapufa volt ez a szombati nap, remélem tanulnak belőle, de jobb lenne, ha vissza kerülne a régi szervezők kezébe, ahol azért volt katonai háttér nem csak búcsús.
sanyi 538922 2013. augusztus 4. 10:19
Válasz erre
Na szép napot mindenkinek!
Megnyertem a következő repnap rendezési jogát és kérem, hogy itt írják meg az igényit. Mielőtt még usat kérnének, megjegyzem hogy náluk csak nyílt nap van, ahol max. dögkeselyűt látni a levegőben. Szóval B-1-est, F-22-est, Ebrehemlinkoln anyahajót ne kérjetek, azt nem tudom elintézni. A politika is beleszól becsülettel, szóval a Pe-2 is problémás lesz, de öcsém folyékonyan beszél oroszul, szóval igyekezni fogunk.
A közlekedést megpróbálom elintézni, hogy a város létszáma megháromszorozódik és a rendelkezésre álló járművek és utak száma véges, de addig kifejlesztem a telemechanikusfotobizibigyós jegyet, ami a kért időpontban teleportálja a a látogatót, a látni kívánt géphez, ingyen és bérmentve.
Akinek nem volt elég ennyi újdonság és ritkaság, javaslom hogy 1-2 millióból utazza körbe a kontinenst, mert a statikus soron elég volt végigmenni és láthatunk bőőőőőven ritka és eddig nem látott gépeket: Szu-25, Do-228, Sea King, AW-139 stb. A Vitézekről annyit, hogy lélektan: előbb szép komótosan bemutatták hogy lehet szépen úriemberesen is repülni, aztán lenyomtak egy olyan dinamikust, amire nem nagyon volt példa. A szabályról annyit, hogy ha a közönséggel szemberepülve összegabalyodik a a két gép, akkor az 99,5% hogy ott száll le, szóval nem sokra mennek vele, hogy nem repülnek be fölénk. Nem tudom hirtelen, hogy aki dinamikus Flankert akar látni, az meddig kell menjen - főleg 5-öt...
Voltak bibik, az tény és való, de szerintem ki tett magáért a szervezés. Jegyet meg előre kell venni mindig, már márciusban lehetett tudni hogy lesz repnap...
Mindenki igényének megfelelni lehetetlen, ha annyira sz.r lett volna, akkor miért nem mentek haza?
Na nem osztom tovább, pedig lehetne, de megyünk vendégségbe, kielemezni a látottakat és pörköltet enni!:)
PanzerBubu 538920 2013. augusztus 4. 09:47
Válasz erre
Mi is tegnap voltunk a repülőnapon. Szintén végigcsináltuk a P3 parkolóból a buszos mizériát.

Már a P3-ig eljutni fél 10-10 óra körül 1 óra volt. A buszra egész gyorsan fel tudtunk szállni. Ja, az elővételi jegyet még a P3-ban beváltottuk karszalagra, az nagyon gyorsan ment.

Sajnos a zacskós víz már délre elfogyott, amit a csapon engedtünk, az 10 perc alatt forrt már. A lajtoskocsik meg üresek voltak.

A repülőprogramról: a magyar Gripenek, F-16, Su-22, Frecce Tricolori, Turkish Stars, Orosz vitézek kimagaslott szerintem, a többi unalmas volt.

Egy bolgár C-27 szárnyának árnyéka alatt vészeltünk át 2-3 órát. A meleg miatt fotózni se volt kedvem, 20 képet ha csináltam.

Makettárusok: a választék még nem lett volna rossz, de az árak... Valóban, ahogy lejjebb írtátok, a 1,5-es szorzó megvolt. Nem is adtak el igazán semmit (álltunk egy órát az egyik mellett, innen tudom). Pedig én is vettem volna tankot.

Revell 1:72 T-72 M1 4.000 Ft felett volt jóval azt hiszem. A Trumpi tankok nagy része is 10 ezer körül volt. Trumpi 48-as Mig-23-as is mintha 9.000 felett lett volna. Italeri 1:24-es kamion 25 ezer. Ezen nagyot néztem azért. Meg az Italeri 72-es Mig-29-es 5.700 Ft volt, ennek kb. a felét éri.

A repülőnap nem lett volna rossz önmagában, mindenért a száraz, forró nyár felelős! Emiatt tűnt még rosszabbnak szerintem a szervezés és a buszozás.
badboy 538919 2013. augusztus 4. 09:47
Válasz erre
P8011963
P8011963
P8012001
P8012001
P8012007
P8012007
P8012019
P8012019
P8012127
P8012127
P8012124
P8012124
P8012103
P8012103
P8012050
P8012050
P8012037
P8012037
P8012053
P8012053

Sziasztok!

Tegnap megjártam én Kecskemétet. 07.15-kor értem a parkolóba, háromnegyed nyolckor bent voltam a reptéren. Mondjuk az az egy darab parkoló a porviharral, hát...
A statikus sor elég foghíjas volt, lehetett volna még gépeket kiállítani. Az AWACS egyik tisztje mondta, hogy ők is szerettek volna a statikus sorra kerülni, de nem engedték őket.
A repülőprogram elég rapszódikus volt, mondjuk a Balti méheknek sok volt a 35 perc, pedig az alba nagy kedvencem, de max. 20 perc elég lett volna. A lengyel szuhojok, a román 21-es jó volt, a gripen továbbra sem kedvenc, bár nem repült rosszul. A kötelélkek közül a törökök voltak szerintem a legjobbak, a frecce-nek meg nem ez volt a legjobb napja. A spanyolok is jók voltak.
Az orosz lovagokat vártam legjobban, amíg repültek nagyon jók voltak, de tényleg furcsán ért véget a programjuk.
Utánuk egyből indultunk ki és 40 perc múltán már az 52-es mentünk hazafele. Vízet mindig sikerült szerezni, a parkoló hazafelére katasztrófa volt.
szerintem nem ez volt a legjobb repülőnap, a repülőprogramban sok volt az üresjárat, nem is értem miért csúszott másfél órát az egész. Ebből egy erős 7 órás programot lehetett volna kihozni.
Végezetül néhány kép:
lucky 538918 2013. augusztus 4. 09:42
Válasz erre
Kecskemét.Repülőnap. Szombat, 1.nap.
Korai,napkelte előtti indulás.Jó ütemű haladás majd érkezés a "piros" parkolóba. Rendőrök, katonák irányítanak. Maga a parkoló egy learatott gabona föld ( mondjuk ez nem baj).
Pár száz méteren és egy sövényen túl nagy tömeg. Talán ott van a buszmegálló. Mert ezt semmi sem jelzi.. Rövid várakozás után érkezik vagy 5, felveszi a tömegből a ráférőket és indul.
Reptér 5-ös kapu. Itt is nagy a tömeg, még nincs nyitva a kapu. Elővételes jegy elővesz, kapu nyílik. Sorállás, majd szóbeszéd ( és a beléptetők) útján elterjed, h a jegyet az 1 (egy!) pénztárban kell átváltani karszalagért. A fizetős pénztárnál senki...Ezt meg lehetett volna oldani úgy, ha beléptetők adják a karszalagot a jegy ellenében, 2-3 sorban +még egy sor a helyi kasszához.Már a kapunál táblázva, h tudni lehessen ki hová menjen...
Maga a műsor volt már jobb is, de rosszabb is. A cseh és a magyar Gripen szépet repült, de a miénk dinamikusabb volt. A kötelékek közül kiemelném a horvát csapatot. Gyönyörűt repültek! A török és olasz csapat mindig jól szerepel. A Csillagok annak ellenére ,h szemmel láthatóan gondokkal küszködnek ( kevesebb gép, abból is egy a betonon maradt).
A főfogás kissé keserű ízben készült el. Hogy az Orosz Vitézek miért egy ilyen gyakorlásízű, erősen sematikus programot adtak elő, azt is zanzásítva? Reméljük még kiderül. Lehet köze volt ehhez a nézők fölé becsúsznak is? A hajtóművek hangjai, a gépek látványa némi kárpótlást adott.
A hangosító tornyokat jobb lett volna pár-száz méterrel hátrébb rakni és a bemutatók idejére legalább a a kordon közelében levenni róla a zenét... Nekem eddig a legjobb megoldásnak az első megoldás jött be, amikor a kordonnál voltak a hangszórók 30-50 méterenként.. Néha azért a szpíkerek is elhallgathattak volna, mert a halkabb típusok jellegzetes motorzaját így esély se volt meghallani...
Sok volt a csúszás, így a nap végén már alkonyi fényben repültek a gépek.
Meleg volt, nagyon meleg. A bevitt 6x1,5 liter jég ,dél környékére már hűvös víz volt. Árnyékoló sátor jól jött.Ami kellet volna az egy létra! Azzal talán el lehetett volna látni a kézben tartott sátor méretű napernyők felett... A lajtos kocsik hamar kimerültek, pótlásuk többé-kevésbé folyamatos volt, bár lehetett volna több ( kérdés van-e több?).
A párásító kapuk nekem nem jöttek be. Valószínű a lajtos kocsik ill a zacskós víz ellátásban mutatkozó akadályok miatt, sokan innét pótolták vízigényüket. Végül vigasztalódtam 1/2 liter csapot sörrel 500-ért. Ami fejbe is vágott...
Némi póló és tarkó locsolgatással ki lehetett húzni a tűző napon.
Az orosz program után( kb 19 óra) kényelmesen elindultunk a kapu felé. Ott hatalmas, erősen ingerült tömeg várt.Az se sokat segített hangulaton, h a forgalom irányító rendőröknek át kellett vágni magukat a tömegen.
Kb 1 órás sivatagi keresztelővel összekötött ( a kaput elneveztük Auschwitzi lágerkapunak a hangulat miatt, a körülmények meg sivatagot idéztek) alkonyi-esti várakozás után végre feljutottunk egy buszra. Megjegyzem addig a 9-10 busz 3-4-5-ször fordult.A parkolóban teljes sötétségben kellett a tarlón, keréknyomokban, gödrökben az autót megkeresni. Az autók lámpái adtak némi fényt, azért. Megítélésem szerint ez a momentum rá fogja nyomni a bélyegét, az egész napra...
Végül 23:30 táján értünk haza.

A Kecskeméti Repülőnapokon kezdetektől részt veszek. Eddig ez volt a legrosszabbul szervezett rendezvény látogatói oldalról . Legalábbis abból, amit tapasztaltam ezt jön le.
A látogatókkal közvetlen kapcsolatban álló buszsofőrök, rendőrök, katonák munkáját elismerés illeti, a problémákkal igyekeztek a lehetőségeikhez képest megbirkózni.
Figaro 538917 2013. augusztus 4. 09:24
Válasz erre
Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap voltunk a repnapon.

Az előttem szólókkal sok mindenben egyet értek. Az elővásárolt jegy karszalagra cserélés mizériába mi is belefutottunk. Az, hogy dél körül már nem volt hűtött ital, és később már a csapvíz is „kincsnek” számított, azért ennél többet vártam, hiszen sejthették, hogy nagy tömeg és nagy meleg lesz.

A parkoló-busz akcióból szándékosan kimaradtunk, reggel 5:30-kor indultunk (~90 km) a főbejárattól kb. 10 perc sétára parkoltam, de sejtem mi lehetett, mikor a „Vitézek” bemutatója után elindult haza a nézők nagy része. Mi megvártuk az utolsó repülést is (Tóth Ferenc), és mikor a főkapuhoz értünk (20:20) még közel ezres tömeg várt buszra.

Nekem a dinamikus program tetszett, már amikor repült valami, de úgy tűnt, hogy a sok a programok közti holtidő, nem véletlenül csúszott közel egy órát műsor.

Ezek mellett is örülök, hogy volt repnap, örülök, hogy ott lehettem. Köszönöm azoknak akik ezt lehetővé tették.

A felmerült hibákból meg remélem tanulnak azok, akik miatt a sok ember kellemetlen emlékkel tért haza.

Egy biztos, ha tudok a következőn is ott leszek.
Miggyuri 538915 2013. augusztus 4. 06:14
Válasz erre
Az idei nyaralásunk egy napját áldoztuk fel. Utólag végiggondolva,kár volt. Maga a műsor tünemény, de a többi... nem akarom ismételni az alább leírtakat. Minden tiszteletem a szolgálatot idegenlégiós díszleben is ellátó és emberséges maradó egyenruhásoké. A helyi Volán menetirányítóját viszont szívesen körbekergetném úgy 50-szer az 5-ös úti "parkoló" sivatagában étlen-szomjan. Gyalázatos szervezés volt! Nem arról van szó, hgy ne kelljen pár percet gyerekkel, csomaggal várni az 50 fokos aszfalton. Az akár bele is férhetne - bár az előző években a busz benn állt a kapunál, a delikvens felszállt, a busz indult - de 25 perc vagy akár fél óra várakozás, miközben üresen mennek el az orrod előtt azok a buszok, ami táblájuk szerint téged hivatottak szállítani ... Gondolom hirtelen derült ki a hogy itt vmi repülőnap lesz.
G-cart 538913 2013. augusztus 4. 02:19
Válasz erre
Sziasztok!
Nemrég értem haza Zalaegerszegre, zuhany és sör után rögtön gép elé ültem.
Akkor én is kezdem a jóval. A kötelékektől láttunk egy csomó új elemet, a törökök és az olaszok kommentárja és persze a repülésük is szenzációs volt. A magyar Gripen szerintem lenyomta a cseh gépet, ma azaz vasárnap lehet egyenlíteni. A lengyel Szu-22-es gépeket majdnem annyira vártuk,mint az oroszokat, a hangjuk földbe döngölte az embert. Már akkor felkapta az ember a fejét,a mikor a zónában bekurblizták a vasakat.
Bessenyei hozta a formáját, a másik magyar, Nádas Péter szpíkerje egy kissé túlontúl erőltetettre sikerült.
Az orosz gépek brutális ereje élőben nagyon ütős volt. Rengeteg jó fotót sikerült készítenem róluk (is). Elég furcsán, kurtán fejezték be a repülést, felmerült bennem az is, hogy leparancsolták őket az égből a nézők feletti akcióik miatt. Szerencsére most nem csináltak katasztrófát. :-)
Ami nem tetszett annyira: a spanyolok nem voltak még nálunk, a gépük is újdonság volt nálunk, szépen is repültek, de mégis sok volt a holt idő abban a fél órában.
Nem repült MiG-29-es.
Parkolás szervezés:egy nagy NULLA!
Időben érkeztünk a Merci gyár melletti parkolóba, ahova ha jól sejtem a komplett Dunántúl és Budapest no meg Szeged lett irányítva. Roppant nagy szerencsével sikerült buszra szállnunk, így már a G-2 Galeb-et már a reptéren belülről láttuk. Hülye dolognak tartottam az elővételes jegy miatti sorban állást, de ez fél 9 magasságában még viszonylag gördülékenyen ment. Hazafelé az oroszok után indult meg mindenki. Hát nem irigyeltem a buszsofőröket.A reptér kijáratánál a tömeg minden forgalmi ok miatt megálló buszt megrohamozott. Röpke másfél óra alatt sikerült a reptér kijárat-parkoló- 5-ös főút körforgalma teljesítenünk és még szerencsések voltunk. A parkolóban akkora por gomolygott, hogy a látótávolság kb. 5 méter lehetett.
A zacskós víz, amíg kitartott, nagyon jó volt. Utána már csak csapvíz-sorban állás után. A katonáink és a rendőreink szerintem próbálták hozni a maximumot, arról nem ők tehettek, hogy a logisztikát egy óvodás szellemi képességeit kicsit meghaladó valakire bízták.
Napozókrém, sapka, vagy kalap kötelező. Nap(es)ernyő nagyon ajánlott.
Üdv:G'
szilrobi 538912 2013. augusztus 3. 23:56
Válasz erre
Sziasztok!

Közbe megnyertük a vb-t pólóban így még ébren vagyok.

Annyiban kiegészíteném a kommentemet, hogy igen, a Frecce és a Turkish hozta a szokásos profi formáját, a holland és a belga F-16 is tuti, a Gripenek sem voltak rosszak ás a magyar képességbemutatók is látványosak voltak. Ami pozitív csalódás volt az a horvát kötelék. Látványos, precíz program. Tehát azért volt mit élvezni!

A vízszerzést Én málhás szamárként oldottam meg, otthonról vittem 3 litert és egyszer töltöttem egy kerti csapról az egyiket.

Mivel Kecskeméten aludtam rokonoknál így a buszos/parkolós rész kimaradt. A rokonom a kapuig elvitt kocsival, ezek szerint ez volt a gond a karszalagszerzéssel. Mondjuk igen sokan szitkozódtak velem együtt azokban a sorokban...

Ja, a statikus sor is elég foghíjas volt az eddigiekhez képest.

Parkolás: egy magánterületet láttam (üres telek, a reptér sarkánál)amit leleményes honfitársaink kiadtak fizetős parkolónak. Nem tudom mennyi lehetett egy napra, de teltházas volt, mire hazafelé mentünk.

Összefoglalva, haverommal mindketten csalódtunk, de ennek ellenére nélkülünk nem lesz repülőnap a jövőben. :) ha lesz egyáltalán. :(
zoli1989 538910 2013. augusztus 3. 23:45
Válasz erre
No hát így az első nap után kijelenthetem, hogy a szervezés sajnos katasztrofális. A Buszos rendszer teljesen összeomlott, az egyik buszvezetőt pl. már verni akarták (hangsúlyozom, nem a sofőr tehet erről! ). A rendőrség egy nagy nulla, egy busz előtt elmegy 3 rendőrmotor, a miénkhez már egy sem jutott... Természetesen jópár percre be is szorultunk, mire jött egy, és megkülönböztető jelzéssel kivette a buszt a dugóból...
A parkolóban afganisztáni homokvihar feeling, szerencsére mi még sötétedés előtt pár perccel megtaláltuk a kocsit, de láttunk este háromnegyed 10-kor babakocsit toló autójukat kereső családot is... kb. 20 perce sikerült hazaérkeznünk. Ilyenkorra már Csehországból is rég meg szoktunk érkezni.

Nem örülök hogy Kecskemétről kell ilyen rossz dolgokat leírnom, de sajnos ezzel most nagyon mellé lőttek. Ez így, ha osztályozni kell, akkor 1-es...
moriarty 538909 2013. augusztus 3. 23:41
Válasz erre
Ja még egy.
Csatlakozom én is, sokan voltak apró gyerekekkel, több valakit láttam babakocsival is.
Szegénykék...
moriarty 538908 2013. augusztus 3. 23:37
Válasz erre
Aki megy vigyen magával akármilyen "árnyékvető" eszközt mindenféleképp!
Alig találtunk sok mászkálás után egy kis helyet, hogy néha le tudjunk ülni árnyékba.
A vízszerzés is nehéz volt. A párásító "kapuknál" egyfolytában rengetegen, a lajtos kocsik üresek voltak, "kerticsapokból" egy helyen meg szó szerint slagból tudtunk vizet szerezni, azt is hosszú sorban állás után.

A program egy részét is lekéstük, iszonyat dugó volt Mezőköves belterületétől a piros jelzésű parkolóig.
Az elővételi jegyet ott a parkolóban könnyen és gyorsan tudtuk beváltani karszalagra.
Vonalkódolvasóval becsippantotta a csaj és már kaptam is a karszalagot és a tájékoztatót.
A buszoztatás a parkolóból befelé tényleg nehézkes, visszafelé az első buszokkal sikerült eljönnünk, és a parkolóból is könnyen szabadultunk.
Mondjuk ez köszönhető volt annak, hogy későn érkeztünk, és az úthoz közel volt már csak hely a parkolóban.

A program azért nem volt rossz, (már amit láttam), az oroszok nekem egy picit csalódást okoztak, többet, zajosabbat vártam.
A Turkish Stars, és a Frecce jó volt, a kommentátoraik jópofák.
Phoenix89 538907 2013. augusztus 3. 23:18
Válasz erre
Én köszönöm Robinak és Kajszinak a tájékoztatást, most valahogy meg is torpantam, hogy érdemes-e EZÉRT leutazni. Pesttől délre lakom 30 km-re a Dunán túl.
Ha a bemutatóshow-k is gázak, ha kevés a vadászgép, gyenge az árusítás, vagy monoton a felvonulás, akkor még meggondolom, hogy vonatra szálljak.
Nem baj a hosszú komment, legalább meg lehet tudni valamit, mielőtt az ember cipőt húz.

Mégegyszer köszi.
Kajszi 538906 2013. augusztus 3. 23:12
Válasz erre
Sziasztok!

Csatlakoznék az előttem szólóhoz,és még annyit, hogy a buszos közlekedés katasztrófa. Ha valahogy sikerül próbálja kikerülni vhogy láttam olyat aki tudott a kerítésnél parkolni. A program elég jó bár az eddigiekhez képest én laposnak találtam kevés kivétellel.
szilrobi 538905 2013. augusztus 3. 23:02
Válasz erre
Sziasztok!

Hát elég fáradt vagyok, de azért még gyors bekárogom, hogy ilyen xar szervezés még nem volt repnapon (elővételi jeggyel állj be a sorba, ne abba a másikba). Mondom ezt úgy, hogy 1998 óta van szerencsém ott lenni. Az ablak, ahol becserélheted a jegyed karszalagra a kapunyitással egyszerre nyit! Haverom már karszalagot sem kapott, csak menjen már befelé (az előre váltott jegyét elvették), szerencsére senki nem ellenőrizte odabent, mert magyarázkodhatott volna.

A program 95%-ban megegyezett a honlapon tegnap este "kihirdetettel". Sajnos dinamikus Mig-29 nem volt, meg franciák se, meg amik se... Ami miatt még csalódottan jöttünk el, az az oroszok produkciója volt, mert igaz ugyan, hogy a szabályokra fittyet hányva néhány elem a nézők felett volt (ennek örültem), de nagyon lapos volt. Spoiler: Konkrétan a programjuk 75%-ában gyémánt alakzatban rendeztek lassú áthúzásokat, a maradék 25%-ban sem láttunk semmi olyat, amit a Mig-29 ne tudna (lehet el voltunk kényeztetve a profi bemutatópilótáink által?). Amitől tartok, hogy holnap mutatják meg a foguk fehérjét, mivel a szakértő Gundel Takács mellett azt mondta, hogy a gyakorláson sokkal durvább, dinamikusabb manővereket nyomtak. Ez persze a holnap, vagy mindkét nap kilátogatóknak kedvez, csak nem értem a miértjét. Lustaság? Másnaposság? :)

Más: Ami még elkeserített, az a rengeteg felelőtlen szülő. A mellettünk sátrazó család legifjabbja olyan rosszul lett, hogy hosszas ordítás után (beszélni még nem igen tudott) lehányta apukát (napszúrás) aki ezután is vígan bambulta a repülőket. Szerencsére beszólás után a gyerek el lett látva az eü sátorban. Aztán ugye legalább öt elveszett kisgyerek várta szüleit, háromévesforma bömböl a fülére tapasztott kezekkel... Kövezzetek meg, de kb. 10 év alatt nem sok értelme kicipelni a gyereket, de 6 alatt biztos, hogy semmi.

Makett: az egyik hangárban volt egy "makettkiállítás" (kb. 30 makett). Az árusoknál én 1700-ért láttam a legolcsóbb kitet, ami egy 1/144-es valami volt. Annál az árusnál konkrétan 1,5-szeres szorzó volt az árakon (bár én régen vásároltan boltban).

Na ez jó hosszú lett, bocs.
ponty 538903 2013. augusztus 3. 22:28
Válasz erre
Kiállítás nincs (vagy csak én nem láttam), árusok viszont vannak, főként italeri meg revell. "Festék, és ecset is van a dobozban" készletek, illetve revellből a sima csak a makettet tartalmazó dobozok. Mondjuk láttam Mig-21 2000Ft-ért valami cseh gyártó lehetett, elég jól nézett ki, szóval az árak sem lehetne olyan húzósak.
Phoenix89 538881 2013. augusztus 3. 16:45
Válasz erre
Sziasztok!
Érdekelne, hogy milyen a felhozatal makettügyben a repülőnapon. Holnap tervezem én is, hogy leutazom, ha fuvar nincs, akkor vonattal.
Drake 538859 2013. augusztus 3. 10:38
Válasz erre
Sziasztok!
Keresek vasárnap reggelre fuvart Kecskemétre. 2 fő (fiam és én magam). Előre is köszönök minden segítséget.
tel.: 06-20-944-7476
mail.: andras.drake@gmail.com
Köszönettel:
Deák András
Weizi 538854 2013. augusztus 2. 23:14
Válasz erre
A színpad megtelt!A függöny felhúzásra készen!
Aki nem jön az adott esetben sok mindenről maradhat le!
Naptej,Sapka,Sok víz elengedhetetlen!
Így előre is jó szórakozást kívánok mindenkinek!
f2d 538823 2013. augusztus 2. 15:09
Válasz erre
Nem tudja valaki a mai vip program mikor kezdődik?
ddk466 538820 2013. augusztus 2. 14:47
Válasz erre
Sziasztok !

Ma meg kérdeztem a munkatársamat IGEN nála lehet sátrazni !
És persze parkolni is ! A Parkolás 2500 Ft auto/nap
A tanya a 7.-es km könél a II.-es kapuhoz közel !
Üdv DDK
moriarty 538803 2013. augusztus 1. 23:13
Válasz erre
Ez a kép egyértelműen kamu.
Ott húz át fölöttük a gép, és senki nem néz oda?
NORAD 538802 2013. augusztus 1. 22:46
Válasz erre
magyaralba 538794 2013. augusztus 1. 21:37
Válasz erre
Urak!

Akit esetleg érdekel a lengyelek Mig-15UTi-je megérkezett délután, holnap repül, és szombat vasárnap is benne van a dinamikus programban.
NORAD 538793 2013. augusztus 1. 21:25
Válasz erre
Nekem az ukrán (Lviv 2002?) katasztrófa jutott róla eszembe.
Sennás 538790 2013. augusztus 1. 20:54
Válasz erre
Nem tudom menyire valósághű a kép vagy egy Indiai újság reklámfogása?Veszélyes kétségtelen de rögtön kiderűlne ki jött parókában:)
Weizi 538789 2013. augusztus 1. 20:42
Válasz erre
A közvetítésről nem tudok nyilatkozni,de valóban lesznek gépek amik Szolnokról fognak indulni a bemutatóra!Ezek az An-26-ok lesznek,illetve van még pár szállítógép amit ott sikerült elhelyezni,mert nagyságuk miatt nem találtak nekik megfelelőbb helyet.
tyimosenko 538788 2013. augusztus 1. 20:40
Válasz erre
Ilyen athuzast, Jezusom. :) Meg jo hogy nem kozonseg felett murepulest.
cenci2 538786 2013. augusztus 1. 20:23
Válasz erre
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy a közmédia mikor fogja sugározni a repülőnapot , mert én a hétvégére nem találtam semmit a tv újságban ? Meg a híradóban azt mondták hogy most annyi gép lesz a repülőtéren hogy lesz olyan gép v. gépek amit nem is Kecskemétről hanem Szolnokról indítanak .Szerintem ennél azért már volt több gép is a kecskeméti betonon .
Petya
Sennás 538782 2013. augusztus 1. 19:55
Válasz erre
Úgy látszik a 16 perces és a 20perces program valamelyikét mutatják majd be.
Szabi77 538778 2013. augusztus 1. 19:28
Válasz erre
Tibcsi!

Köszi a választ!
Hát meleg az biztos lesz,de talán valami árnyékat ad az is!:)
Szabi77
Tibcsi 538772 2013. augusztus 1. 19:17
Válasz erre
Szia,

A múltkor nem szóltak érte, vittünk mi is és mások is. Bár alatta még melegebb volt... :) Idén inkább napernyőben gondolkodunk...

Tibcsi
Sennás 538769 2013. augusztus 1. 19:13
Válasz erre
Szia.Esetleg az is ár függő hogy repüljön az Il-76 kötelékben?
Szabi77 538768 2013. augusztus 1. 19:09
Válasz erre
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés,de napsátrat be lehet vinni a reptérre majd?
Nem szeretném ha addig elcipelem és a rögzítővasak miatt nem engednék be!
Szabi77
NORAD 538765 2013. augusztus 1. 19:03
Válasz erre
Van különbség. Keress a youtubon videókat.
bgyasoldier 538761 2013. augusztus 1. 18:58
Válasz erre
Elvileg nem repülhetnek a közönség felett, ha jól tudom
Sennás 538759 2013. augusztus 1. 18:49
Válasz erre
463d1360467287-russian-knights-aerobatic-demonstration-team-russian-air-force-performs-aero-india-2013-russian-knights-aerobatic-demonstration-team-russian-air-force-performs-aero-india-201
463d1360467287-...
Russian+Knights+Aerobatic+Demonstration+Team+using+Su-27+fighter+jets+india+(7)
Russian+Knights+...

Urak.Van vajon különbség az "europai" és-vagy a "hazai" repnap között?Ilyen dúrva áthúzást látunk vajon?(1kép) Esetleg ilyen kötelék a 76-sal?(2kép)
uly 538758 2013. augusztus 1. 18:47
Válasz erre
Akkor idén nem megyek...
bgyasoldier 538757 2013. augusztus 1. 18:35
Válasz erre
Szia!

Kedden kérdeztem a szervezőket. Válasz:
"Tisztelt Tamás,

igen, a honlapon is megjelölt parkolók állnak csak rendelkezésre, illetve idén sajnos nincs lehetőség sátorozásra a repülőtér környékén.

Tisztelettel:
Szervezők"
lesli 538754 2013. augusztus 1. 18:16
Válasz erre
Üdv Mindenkinek!
Szombaton megyek a repülőnapra Székesfehérvárról, Seregélyes Sározsd Hantos Dunaföldvár Kecskemét útvonalon és van két szabad hely a kocsimban ha valakit érdekel írjon a következő
e-mailra: hberes@freemail.hu péntek estig!
tüzér 538749 2013. augusztus 1. 16:45
Válasz erre
Üdv Mindenki!

Szolnokról nem megy valaki a repnapra vasárnap kocsival, amiben van még két szabad hely?Természetesen nem ingyen.A fiammal mennénk.

challenger1mk3@gmail.com
tuzer76@freemail.hu

üdv,
tüzér
ddk466 538748 2013. augusztus 1. 16:40
Válasz erre
hopp az lemaradt hogy elsődlegesen parkolás a sátrazást azt meg kell kérdezni !
ddk466 538747 2013. augusztus 1. 16:32
Válasz erre
Sziasztok !

Én Kecskeméten dolgozom és az egyik munkatársamnak a reptér környékén van egy tanyája
a 7.-es km kőnél II bejárathoz közel 2500 Ft auto/nap ott szerintem lehet sátorozni is !
Üdv DDK
uly 538743 2013. augusztus 1. 15:28
Válasz erre
Kérdésem lenne. Nagyon szeretnék ott lenni, de nem találtam már hónapokkal ezelőtt szállást. Valaki meg tudja mondani, lehet ott a reptér környékén sátrazni?
balaton 538739 2013. augusztus 1. 14:47
Válasz erre
Jó ötlet. Esőkabát alól is lehet fotózni :D Volt már rá példa és mire délután kisütött a nap, elállt az eső, már mehettünk is a vonathoz :-)
gaunt1 538736 2013. augusztus 1. 13:42
Válasz erre
Igazán áttehetnék már a repülőnapot tavaszra vagy kora őszre... Évről évre forróbbak a nyarak, így már élvezhetetlen az egész. :(
PETI 538729 2013. augusztus 1. 12:45
Válasz erre
Megjött az ukrán Minyó is! :) Az se egy sűrű darab erre felénk...
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65.