T-55 A/AM

T-55 A/AM

1:72, Revell No.03304
T-55A/AM
1:72
Revell
Ezzel a készletével a német gyártó hiánypótló művet alkotott és folytatta az egykori, keletnémet Nemzeti Néphadsereg harckocsiállománya „megmakettesítését”. Ugye, volt már a T-34-es és a T-72. Okos részletezésű, logikus bontású makettet adott az erre áhítozó makettépítők kezébe.
A hagyományos, fekete dobozban, a dobozfedőn egy erdőből kirongyoló NDK-s 55-sel, egy halom alkatrész mellett szép, színes, 10 oldalas összeállítási útmutatót kapunk szovjet/vietnámi illetve NDK/csehszlovák jármű létrehozásához. Jól követhető, bár néha nem egyértelmű a variációs lehetőségek felismerése. A matricalap bélyegnyi, nem viszik túlzásba, de az alapvető dolgokat tartalmazza.
Az alkatrészek anyaga a megszokott, jól kezelhető műanyag. Nincs semmi extra. A lövegcsövet érdemes esetleg fémre cserélni, mert eléggé illúzióromboló a lövegcső tömör végződése. A festéshez egyenzöld javaslatokat kapunk. Aki valami egzotikumra vágyik, nézzen körül a közel-keleti eseményeket taglaló oldalakon. Az „A” illetve az „AM” változat alkarészeit találjuk a dobozban. Érdemes odafigyelni, melyiket szeretnénk elkészíteni!
Itt-ott szokatlan a bontás és néhány megoldás sem a megszokott, de egyértelműen jobb, mint a PST vagy akár a Trumpi hasonló munkája. Érdekes a felső borítással egybeöntött két, fél olajos hordó. Kiemelkedő megoldásként említeném a lánctalp sajátos megoldását, amit inkább „részben kétszemenkénti”-nek neveznék, lévén, hogy a legkisebb egységes a kettős lánctag, megfelelő pozícióba hajlítva, szinte konyhakészen. Ezzel a megoldással könnyebben összerakható egy élethűbb lánctalp. Ez pedig mindenképpen előnye a készletnek.
Összességében: szívesen dolgoztam ezzel a makettel. Nem kihívás, inkább kedélyes időtöltés volt ez a munka.
revell
revell
t-55_1
t-55_1
t-55_2
t-55_2
t-55_3
t-55_3
2018.04.06.
Utolsó módosítás: 2021.02.17.
Miggyuri
Makettinfo Online Klub
Minimánia Makettépítő Kör
Értékeld a cikket! ?
A cikket csak bejelentkezett felhasználók értékelhetik. Bejelentkezés, regisztráció
Szólj hozzá! ?
Megjegyzést csak bejelentkezett felhasználók írhatnak. Bejelentkezés, regisztráció